Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Je čas "ryžovania" pre výrobcov potravín ? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

Otázočka

viem, že tepelným spracovaním mäsa prípadný vírus zahynie, ale predsa len : čo si myslíte o tom, že ešte dnes je ponuka čerstvého mäsa v reťazci Billa označená slovami Pôvod mäsa Španielsko ?
Teda ako zástupkyňa Zväzu.
 

 

Dobrý deň prajem, dôvodom dovozov mäsa zo zahraničia je nízka konkurencieschopnosť slovenského mäsa. V preklade to znamená, že zahraničný chovateľ/spracovateľ dokáže vyprodukovať bravčové mäso oveľa lacnejšie ako slovenský a zároveň ho ešte aj dovezie. Podľa mňa by malo Slovensko vytvoriť také schémy podpory slovenských chovateľov a spracovateľov, aby slovenské mäso bolo konkurencieschopné oproti mäsu zahraničnému, čím by sa vedelo lepšie uplatniť na našom trhu.
 

Robil som v Rači

keď sme denne zabíjali 1200 ks ošípaných a 200 ks dobytka denne. To len na okraj. Veci po 89 registrujem, sledujem, rozumiem, aj keď častokrát nerozumiem.
Ako vravím, minulý rok som zaregistroval, že sa polovice i štvrte vozia zo Španielska pre spomínaný reťazec.
A tak mi dotieklo, prečo býva také "utrmácané " , ako sme zvykli hovoriť .
A tá otázka bola, keď v Španielsku korona nedosahuje vrchol, tak by som na to aspoň upozorňoval. Viem, že sa nedá dodávky presmerovať z domácej produkcie, ktorá ani nie je, o financiách nehovoriac.
Teda ja osobne v týchto časoch nekonzumujem kusové nebalené pečivo.
A kúpiť si sviečkovú zo Španielska ma neláka, aj keď ostatné tržné druhy sa samozrejme tepelne upravujú.
Mimochodom, tak isto ma nelákajú ani traditional italian antipasti, ktoré sa začínajú hojne objavovať s príchodom Veľkej noci.
 

 

Súhlasím s Vami, že by bolo ideálne, pokiaľ by sa na pultoch ponúkalo iba slovenské mäso. No v súčasnej dobe toto prianie skôr demagógiou. Nakoľko žijeme a fungujeme v priestore s otvorenou trhovou ekonomikou, jediným nástrojom ako tento stav dosiahnuť je dostatočná cenová konkurencieschopnosť slovenského mäsa. Potom bude jeho východisková pozícia úplne iná či už v očiach obchodu alebo zákazníka, ktorý nebude musieť zvažovať akceptáciu cenového rozdielu, s ktorých sa v súčasnej dobe slovenské mäso predáva.
 


Najčítanejšie


  1. Michael Achberger: Väčšina z nás ho má nedostatok. Takto to môžte zmeniť: magnézium 11
  2. Zuzana Pelaez: „Národ holubičí“? Pre cudzincov sme skôr „Národ kyslých uhoriek”. 10
  3. Marek Strapko: Upratovačka z kúpaliska - je tu hlavne kvôli tebe! 9
  4. Július Kovács: Majského, Baštrnákove a Kočnerove deti si užívajú miliónové ukradnuté majetky. Výsmech. 7
  5. Věra Tepličková: Boris Kollár prezradil tajomstvo súdržnosti koalície 6
  6. Rudolf Pado: Dorúbaný Liptov posvätený štátom i políciou 5
  7. Július Kovács: Boris s háremom 4
  8. Oliver Andrejčák: Stále len rozpráva, rozpráva, rozpráva... 4
  9. Branislav Gröhling: Neznášam teplých! 4
  10. Roman Foltín: SaSkárske kilečko by nemalo ostať v tieni problémovej diplomovky 3

Rebríčky článkov


  1. Štefan Vidlár: Hlasu hlas
  2. Miriam Studeničová: Nešťastie s názvom meditácia
  3. Lukáš Baloga: Vezmú po voľbách do rúk „svet“ demokrati?
  4. Július Kovács: Boris s háremom
  5. Gabo Németh: Modlitba za noc, ktorá rozpráva
  6. Ivan Čarnogurský: SKÚSENOSŤ Z COVIDU 19
  7. Vladimír Hatara: Korona? Začína sa to pomaly podobať koprivke či akné...
  8. Július Kovács: Majského, Baštrnákove a Kočnerove deti si užívajú miliónové ukradnuté majetky. Výsmech.
  9. Štefan Vidlár: Korona chiméra
  10. Július Kovács: Hödör


Už ste čítali?